Björn Björnholt målar spontant och rakt på, och alltid till musik. Det kan vara allt från Mozart till Chuck Berry.

Det är en färgsprakande upplevelse att ta del av hans konst. Målningarna lämnar ingen oberörd och Björn Björnholt vet precis hur han ska göra för att nå rätt resultat.

Björn målar vad han känner, med hjärtat. Abstrakt – men målningarna blir ofta ett mellanting till att vara verkliga och abstrakta. Han börjar med akryl och målar sedan med olja. Det är det som gör att tavlorna får flera lager och en härlig glans.

Han har intresserat sig mycket för äventyr och mytologi och vissa figurer återkommer men de utrycker sig på olika sätt hela tiden. Om jag lyssnar på Rolling Stones med Mick Jagger så hänger jag med i musiken och känner kanske för att måla något illrött, säger Björn. Det handlar om att finnas till och vara, här och nu.

Många av tavlorna är väldigt färgglada och innehåller flera olika figurer. Men det finns en sak han undviker att måla och det är människogestalter. Jag har alltid haft svårt för att måla människor och därför gestaltar jag dem i form av djur istället. Människorna återfinns i djuren på något sätt.

Björn har visat sin konst på Konstgalleri Vättern tidigare och ser fram emot att möta publiken igen.

bjorn_bjornholt_2